Kinderen Miniatuurkermis Dany Van Goethem
Reuzenrad Miniatuurkermis Dany Van Goethem
IMG_3330.JPG
Krantenartikel Miniatuurkermis Dany Van Goethem
Dochter en Zoon Miniatuurkermis Dany Van Goethem

Wie ben ik en wat doe ik?

Ik ben Dany Van Goethem, ik werk al sinds 1971 aan een miniatuurkermis. Ik ben hier nog altijd dagelijks mee bezig. Het begon als een hobby maar al snel groeide het uit tot een ware passie.

Mijn liefde voor kermis werd geboren op het dorpsplein van Herent. Als klein jongetje wachtte ik daar de vrachtwagens op die de attracties kwamen brengen. Ik was verbaasd dat eenmaal opgebouwd die attracties veel groter waren dan de pakwagens. Daar begreep ik niets van! Een reden te meer om op onderzoek te gaan. Thuis begon ik de verschillende attracties na te bouwen. En de techniek liet mij niet meer los. In 1976 bouwde ik een miniatuur parachutemolen, mijn eerste echt werkende attractie op schaal 1/25.

Ondertussen bleef ik maar bouwen. Inmiddels de collectie uitgebreid is tot 25 miniatuurkermisattracties.

Belangrijk is om de realiteit zo juist mogelijk weer te geven. In het Donald  Duck kraam bewegen de eendjes ook door het water, de auto’s van de autoscooter worden van stroom voorzien zoals dit in de werkelijkheid gebeurt, de deuren van het “volautomatisch” spookhuis klappen open wanneer het karretje binnenrijdt.
En er is nog veel meer!

Tevens worden de kermisattracties zo opgebouwd dat ze demonteerbaar zijn op de bijhorende vrachtwagen en pakwagen.

Reuzenrad Miniatuurkermis Dany Van Goethem